Macskanő a macskakövön 14.rész


Cat új információkkal szembesül. Mi jöhet még?

Bent ugyanaz a nyugalom fogadta, mint bármikor, amikor eljött ide. A ház Simone tulajdona volt, aki a családhoz tartozott. Az apja nővére volt. Amikor Cat árván maradt szerette volna magához venni, de aztán úgy döntöttek, hogy a nagyszülőknél nagyobb biztonságban lesz. Így Simone maradt az a biztos pont a háttérben, ahova Cat mindig visszavonulhatott, ha szükségét érezte.
Persze kamaszkorban, a lázadás a nagyszülői szigor ellen, és az aktuális balul sikerült szerelmek miatt sűrűn volt itt vendég. Később, már ritkábban jött. De tudta, Simone mindig támasza lesz majd. Ő mindig meghallgatta és véleménye is volt mindig, de soha nem mondta meg Catnek mit tegyen. Mégis amikor elbúcsúztak, Cat mindig tudta mi a megoldás a problémájára.
Simone, miután elkészítette a teájukat, kezében a csészékkel a veranda felé vette az útját. Leültek a hintaágyra és hallgatták a város zaját, de nem szólalt meg egyikük sem. Aztán Cat kortyolt egy nagyot a teából és megtörte a csendet.
– Nem rég jártam a bankban, és amikor végeztem a szokásos dolgokkal, kaptam egy kulcsot, ami egy széfet nyitott. Egy doboz volt benne, szépen faragott. A dobozban pedig egy levél és egy nyaklánc. –mondta.
– A levelet nagyapád írta, a lánc pedig az édesanyádé volt. –válaszolt Simone.
– Ezt honnan tudod? –csodálkozott Cat.
– Amikor nagyapád úgy döntött, hogy leírja az igazságot, akkor elmesélte nekem, hogy ezt elzárja egy széfben, a bankban ahol a pénzedet kezelik, és ha eljön az ideje, akkor megkapod. A lelkemre kötötte, ha még veled leszek, akkor segítsek neked mindenben, és válaszoljak a kérdéseidre. – folytatta Simone – Voltál már a rendőrségen Cat? –kérdezte.
– Igen, tegnap elmentem és megkaptam a mappát. Tele adatokkal, képekkel és egy számomra nehezen feldolgozható ténnyel. –mondta Cat szomorúan. –Ó, Simone, mire megtalálom a boldogságot, az élet mindig közbeszól. –és Cat sírni kezdett.
– Cat, Dave nem olyan, mint az apja. –mondta Simone. Cat tágra nyílt szemekkel nézett rá, és hiába akart kérdezni, nem jött ki hang a torkán.

Folytatás hamarosan...




Megjegyzések