Audrey és kedvenc tervezője

A divat mindig is egy varázslatos világ volt.

Vajon ki volt az, aki Audrey Hepburn kedvében járhatott és tervezhette a ruháit? Mint, minden nő én is figyelemmel kísérem a divatot. Megnézem mi az aktuális trend, és persze véleményezem, hogy mi a jó és mi nem, szerintem. A nagy divattervezők és a színész világ kapcsolata mindig is a középpontban állt. Nekem nagy kedvencem Audrey Hepburn, és így természetes, hogy egy róla készült cikket hoztam el most nektek. Audrey és Givenchy kapcsolata lenyűgöző volt.

„Annyira szeretem a szép ruhákat, hogy az már bűn”

Audrey, 1953-ban ismerkedett meg Hubert de Givenchyval, a divattervezővel, a Sabrina c. film forgatásakor, akivel mély barátságot kötött. Audrey lett Givenchy múzsája, ő tervezte a ruháit a filmekhez.

„Annyira függök Givencytől, mint az amerikai nők a pszichiáterüktől. Van néhány ember az életemben, akiket nagyon szeretek. Ráadásul ő a legfeddhetetlenebb jellemű ember, akit ismerek.”


Audrey, az öltözködési forradalom közepette is kitartott az haute couture és Givenchy mellett. A hétköznapokban többnyire Ralph Lauren által tervezett ruhákat viselt.

„Egyedül a Givenchy által tervezett ruhákban érzem azt, hogy önmagam vagyok. Ő sokkal több, mint divattervező: ő személyiséget teremt.”


Szerinte, bármilyen nő nézhet úgy ki, mint Audrey Hepburn, csak fel kell fognia a haját, nagy napszemüveget és ujjatlan ruhát kell felvennie. Ezzel a mondatával sok nő nem értene egyet. Az ő kisugárzása és kislányos bája utánozhatatlan. Megjelenésével olyan látványt nyújtott, amit kevesen tudnak megtenni.

                                                                     Fotó: Vogue

Az a bizonyos kis fekete, minden nő szekrényében kell, hogy ott legyen, és a megfelelő kiegészítővel teljessé válik a nőies megjelenésünk. Nézzük, mik Audrey „kis fekete Givenchy-jének” jellemzői:

  •  Olasz, minőségi szaténból készült
  •  Ujjatlan, földig érő ruha
  •  Szoknyája enyhén húzott
  • Míderrel, hátul jellegzetes kivágással rendelkezik, karcsúsított
  • A kivágás miatt, a lapocka rész és a vállak fedetlenek. Nagyon nőies mégis visszafogott
  • A kiegészítők: könyökig érő kesztyű, gyöngysor, tiara a hajban, illetve a hosszú szipka.

                                                                    Fotó: www.instyle.hu
                                                                
    Ezektől Audrey Hepburn-ös az egész. 

    „Azt mondják, nem a ruha teszi az embert, de én gyakran a ruhákból nyertem az önbizalmamat, amelyre, olyan annyira szükségem volt.”

    Hubert de Givenchy bámulatos karrierje mögött szilárd elhatározás, mélységes szenvedély, és odaadás volt, mintha az égiek segítették volna. Audreyval párhuzamosan ő is sikerre tört.

    Audrey pontosan tudta, hogyan alakíthatja ki saját stílusát, amelyhez természetesen az öltözködés is hozzátartozott. Az ő elképzelései szerint megtervezett és elkészített ruhákhoz mindig hozzáadott még valamit magából, valami egészen személyes, apró részletet, amely nem csak egyszerűen eleganciát kölcsönzött a ruháknak, hanem fokozta az összhatást is.”  (Hubert de Givenchy)


                                                           Fotó: www.fashionfave.com

    A nevével fémjelzett márkát letisztult szabásvonalak, játékos nőies elemek, könnyedén kombinálható klasszikus kosztümök és aprólékos kidolgozással megalkotott estélyi ruhák jellemezték, fejedelmien hatalmas szoknyarészekkel párosítva.

    Szalonjának kilincse kézről-kézre járt. Jackie Kennedy, Grace Kelly, Elisabeth Taylor gyakran jártak nála.
                                                            Fotó: www.fashionfave.com

    Audrey és ő kölcsönösen emelték egymás stílusát és népszerűségét addig ismeretlen magaslatokba.

    Együtt működésük egy nagyszerű új, stíluson túl- „decolleté Sabrina”- egy mély barátságot is eredményezett, amely az évek során egyre erősebb kötelékké vált.



    Megjegyzések