Macskanő a macskakövön 9.rész


Mikor derül ki az igazság?  Hogyan befolyásolja majd Cat életét a doboz?

A borítékon az ő neve állt. Megismerte a nagyapja írását. Jellegzetes férfiírás. Karakteres, szögletes betűkkel. Forgatta a kezében, de a bátorság nem akart felülkerekedni. Nem merte kinyitni. Visszarakott mindent a dobozba, felállt az asztaltól, becsukta a széf ajtaját, és kiment a helyiségből.
–Mehetünk –szólt Julienak.
Julie bólintott, és elindultak együtt, miután a biztonsági őr bezárta az ajtót és beütötte Julie a számkombinációt. Aztán elköszöntek egymástól. Cat a bank ajtajában tétován álldogált, kezében a dobozzal. Most mihez kezdjen? Megvárja, hogy Dave este vele legyen, és akkor majd együtt elolvassák a levelet? De, lehet, hogy jobb lenne, ha egyedül birkózna meg a feladattal.
Aztán elindult, eldöntötte, hogy a kedvenc kávézójába még beül, mielőtt hazamegy. Amikor odaért, leült a teraszon egy asztalhoz, letette a dobozt és várta a pincért.
–Szép, és nagyon érdekes doboz. –állt meg az asztala előtt a fiatal, szőke pincérlány. Új lehetett, mert eddig még nem találkoztak.
–Igen, valóban az, nagyon érdekes. –szólt Cat.
-Mit hozhatok? –kérdezte a lány.
–Egy cappuccinot kérek csak. –jött a válasz.
–Rendben. –szólt a lány, és sarkon fordult. Később, mikor végzett Cat, már kissé hűvös szél fújt. Szapora léptekkel indult haza a macskaköveken.
Hazaérve letette a dobozt a nappaliban, és átöltözött. Öntött magának egy pohár bort, és leült a kanapéra, felhúzta a lábát maga elé, és nézte a dobozt. Nem értett, miért akarta, pont most tudtára adni a nagyapja ezt a dolgot. Mit jelent ez a dátum? A szüleire sem emlékszik már igazán. Kicsi volt, amikor meghaltak. Az arcok, amiket fel tud idézni, már csak azok, amiket a képeken látott a fotóalbumokban. A nagyszülei nagyon ügyeltek arra, hogy minden emléküket megosszák vele. Hogy, mindent megtudjon a szüleiről.
Épp fel akart állni, amikor megcsörrent a telefonja, Dave hívta.
–Szia, Cat. –szólt bele.

–Ne haragudj, ma este nem tudok veled lenni, apám megint új ügyfeleket hívott vacsorára, és ragaszkodott hozzá, hogy én is ott legyek velük. De ígérem, holnap veled leszek. –mondta bocsánatkérő hangon.

–Semmi gond megértem. –szólt szomorúan Cat. De holnap siess, kérlek.

–Minden rendben? –kérdezte Dave.

–Igen, csak hiányzol. –vágta rá gyorsan Cat, még mielőtt meggondolja magát, és elmeséli hogy egy titokzatos dobozzal néz farkasszemet egy ideje.

–Akkor elköszönök, és holnap sietek. –válaszolt Dave.

–De nagyon. – mondta Cat, és elköszönt. Letette a telefont, belenyúlt a dobozba és kivette a borítékot.

Kinyitotta és kivette a levelet. Olvasni kezdte. „ Drága Catrine! „ Jellemző- gondolta –csak a nagyapa hívott így. „Amikor ezt a levelet  a kezedben tartod, mi már nem vagyunk veled. És akkor már eljött az ideje, hogy fény derüljön az igazságra.”
Folytatás hamarosan....




Megjegyzések