Macskanő a macskakövön 10.rész


Cat kezében a levél. A múlt megint akadályokat gördit elé. Kiderül vajon, hogy ki mozgatja a szálakat?

Cat remegő kézzel olvasta tovább a levelet. „ A szüleid halála nem véletlen baleset volt. Egy olyan ember gondoskodott a balesetről, aki ellen apád vallott, akkor a rendőrségen. Mielőtt a rendőrség biztonságos helyre vihetett volna benneteket, a baj megtörtént. Évekkel később, egy idegen kezdett érdeklődni utánad. Akkor tudtam, hogy mindent meg kell tennem, hogy megóvjalak. Elmentem a rendőrségre, és mindent elmondtam. Attól a perctől kezdve mindig volt egy ember, aki vigyázott rád, bárhol voltál, bárhova mentél. És bízom benne, hogy ez az óta is tart. Ezt megtudhatod, ha elmész a rendőrségre, és érdeklődsz a Grand-akták után. „
Cat, úgy érezte, hogy fájdalom szorítja össze. Az nem lehet, hogy az a Grant ugyanaz, mint az ő Grant-je. Nem, csak a név azonos, és sok ilyen van. Azt Ő nem élné túl. Könnyekkel a szemében olvasta tovább. „ Kérlek, menj el és tud meg, hogy biztonságban vagy-e. Az anyagi dolgokkal nem kell törődnöd, hiszen az örökséged lehetővé teszi ezt. Remélem, boldog vagy, és te is olyan szerelemben élsz, mint a szüleid. Catrine, vigyázz magadra, és kérlek, a gyermekeidnek mesélj a bolondos nagyapádról és a gyönyörű nagyanyádról is. A lánc, amit a dobozban találtál, édesanyádé volt, őrizd meg és viseld. Biztos érdekel, hogy miért ezen a napon olvasod ezt a levelet. A szüleid ezen a napon haltak meg, 25 évvel ezelőtt. „
Cat zokogásban tört ki. Nem akarta elhinni, hogy boldogsága útjában, a múlt állhat, újra. Már ráesteledett, amikor abba tudta hagyni a sírást. Bebújt az ágyába, magára húzta a takarót, és próbált aludni, hogy a ma végre véget érjen. A reggeli fény nyomasztóan hatott rá. Nem akart felkelni, nem akarta a világot. Újra eszébe jutott a levél és eszébe jutott Dave is. Fájdalmas volt a tudat, hogy a családjának köze lehet a szülei halálához. Nehezen szedte össze magát, és csak ült az asztalnál. Az esze azt mondta, hogy menjen el a rendőrségre és derítse ki az igazságot, a szíve félt, hogy az lesz az igazság, amit gondol.
Nem tudta mit tegyen. A gondolatai fogságából, telefon hangja szabadította ki. A kijelzőn Dave neve villogott. Erőt vett magán, és beleszólt.
–Jó reggelt Dave. Cat, minden rendben? Furcsa a hangod- jegyezte meg Dave.
–Nem aludtam jól, valószínű ez az oka. –hazudott Cat.
-Nem sokára találkozunk, már nagyon hiányzol. –mondta boldogan Dave.
–Rendben, de nekem délelőtt még el kell intéznem valamit. Találkozzunk a kávézóban dél körül. –válaszolt Cat monoton hangon.
–Jól van, intézd a dolgod, ott várok rád. Cat, drágám biztos, nincs más dolog, ami bánt? –kérdezte Dave.
–Nincs, de most mennem kell. –gyorsan letette a telefont, mert nem bírta visszatartani a sírást. Felöltözött és elindult a rendőrségre.
Még a taxiban is azon gondolkozott, hogy akarja-e ezt az egészet. Aztán egyszer csak megállt a taxi és a sofőr megszólalt: Megérkeztünk hölgyem. Cat kifizette, és kiszállt az autóból. Ott állt egy magas és rideg épület előtt, ami a múltat és a jelent rövidesen összekapcsolja majd.
Folytatás hamarosan...


Megjegyzések