Macskanő a macskakövön 7.rész


Ki az a titokzatos idegen, és miért követi minden lépésüket? Befolyásolja-e a jelenléte Cat és Dave kapcsolatát?

Már két hónap is eltelt az óta, mióta Burt Mayor megkapta a megbízást, hogy figyelnie kell Catrine Frict életét. Korán reggel beült a legközelebbi kávézóba, és várt. Az éjszakák nyugalomban teltek, hiszen ritkán ment el otthonról. Kivéve a péntek estéket.
A valódi megbízóját nem látta még. Egy magas, fiatal férfi tartja közte, és a megbízója között a kapcsolatot. Naponta találkoztak, és ilyenkor borítékot cseréltek. Ő átadta a jelentését, és cserébe magkapta a pénzét. Amióta elhagyta a hivatásos katonai állását, magánnyomozóként dolgozott. Túl volt már számos házastárs megfigyelésen és adócsaló leleplezésen.
Ez a mostani megbízatás Burt számára különleges volt. A napi fizetség és az ok, amiért figyelni kellett azzá tette. Azokért a borítékokért kapott többet, amiben Dave és Catrine találkozásairól számolt be. Vajon miért voltak értékesebbek ezek a borítékok? Azt tervezte, hogy ha alkalma lesz rá, ennek is utána fog járni.
Ezen a reggelen, úgy döntött, hogy a ház előtti padon várja, hogy Cat kilépjen az utcára. A szokásosnál többet kellett várni, de nem bánta, kellemes volt az idő, és az utca még nem telt meg emberekkel. Szerette az ilyen reggeleket. Tudta, hogy nem egyedül töltötte az éjszakát Cat, így a mai boríték ismét többet fog érni, ha délután találkozik a futárfiúval.
Ő csak így hívta. Nem sokkal tizenegy után nyílt a lépcsőházajtó, és kilépett rajta a pár. Munkára fel- gondolta Burt, és várt míg Dave és Cat tisztes távolságba kerül tőle, hogy elindulhasson utánuk. Most is, mint minden reggel, Cat kedvenc kávézójába mentek. Burt, az utca másik oldalán ült le, a kávézóval szemben, és jegyzetelni kezdett. Ha jók a megérzései, na és persze a rutin, akkor ezután séta lesz a közeli parkba.
Folytatás hamarosan....



Megjegyzések