Macskanő a macskakövön


Catrine Frict életét is felborítja, az az aprócska tény, ami minden nőnek fejtörést okoz. De talán nem késő, még időben, a jó döntést meghozni. Szerintem soha nem késő.
Catrine Frict, akit mindenki csak Catnek becézett, a reggeli kávéját itta a kedvenc kávézója teraszán New Yorkban. Már jó ideje szingli volt, de ezt az állapotot neki találták ki. Nem is értette azokat a nőket, akik állandóan arról panaszkodtak, hogy milyen rossz egyedül. Ő élvezte ezt a helyzetet. Talán azért, mert mindig volt kellő számú rajongó a közelben, így igazából sosem volt egyedül. Ha úgy akarta volt mellette valaki, de ha ahhoz volt kedve eltűnt, és senki nem látta napokig.
Macskanőnek hívták, de nem csak a kinézete utalt erre. Hosszú fekete haja, vékony cicás zöld szeme és kifogástalan alakja tette lehetővé, hogy megkapja ezt a becenevet. De természete is hozzásegítette. Olykor doromboló, máskor karmát kieresztő, veszélyes nő volt. A férfiak, akik a közelében voltak, nem bánták. Bármelyik örült volna, ha végleg az élete része maradhatott volna. Azért szerette ezt a kis kávézót, mert egy olyan utcában volt, ami macskakővel volt kirakva.
Cat romantikus énjét mindig melegséggel töltötte el, ha itt végig sétált. Elképzelte, ahogy méltóság teljesen végig megy az utcán és mindenki őt figyeli. Megáll a kés a nő kezében, a baguette felett egy csöppnyi vaj kíséretében. A férfi szája széléről a lekvár lecsöppen, ahogy tátott szájjal ránéz. Megáll a levegő is szinte, ahogy cipőjének sarka ütemesen kopog, végig ezen az ütött-kopott macskaköves úton. Vajon hány dráma és boldog pillanat játszódott már itt? Vajon hány nő ült az útpadkán, lábát a macskakövön nyugtatva, szidva a világot és mindenkit, mert álmai pasija épp most hagyta el?  Vajon hány térd találkozott a hideg macskakővel, amíg tulajdonosuk feltette azt a bizonyos kérdést: hozzám jössz?
A másik, amiért szeretett ebben az utcában lenni, az az utca végén lévő bár volt. Aminek a Macskakő nevet adták a tulajdonosok, egy átmulatott éjszaka után. Ha úgy tartotta kedve, ebben a bárban töltötte a péntek éjszakákat, és sokszor megesett, hogy nem egyedül távozott. Sokszor mosolygott magán, amikor belépett a bárba. Macskanő a macskakövön megy a Macskakőbe. Ez volt az a hely, ahol mindig volt valaki, aki udvarolt neki, és tudta, hogy itt csak olyan férfiak jelennek meg, akik ugyanúgy szinglik, mint Ő. Erre kínosan ügyelt, mert egyszer már megégette magát.
Folytatás hamarosan...




Megjegyzések