Könyvespolc


„Csak mert paranoiás vagy, nem jelenti azt, hogy nincsenek a nyomodban, hogy elkapjanak.”



Egy olyan témával kapcsolatos könyvet hoztam a polcra, ami valamilyen szinten mindig jelen van.


Christopher Hodapp-Alice Von Kannon: Összeesküvés-elméletek & titkos társaságok

Az elején található rövid ismertető, hogy hogyan is használjuk a könyvet, kellően figyelemfelkeltő. Megengedett a „tanulói” rosszaság. Azaz, bárhol elkezdhető a könyv, nincs kőbe vésett szabály, és így sem marad ki egy fontos részlet sem.
Kellően izgalmas tényeken alapulva mutatja meg nekünk azt a fajta világot, ami a mai napig átszövi az emberek életét.

Előrehaladva a lapok között, számos elnökgyilkosságokhoz tartozó elméleteken át, eljutunk több érdekességhez. Több csavar van a történetekben, és bizonyítékok sora, hogy miért is nem helytálló némely összeesküvés elmélet.

Különösen érzékeny rész az a fejezet, ami faji, vallási és apokaliptikus összeesküvésekről szól. Ami szintén gondolkodóba ejtheti az embert, az az űrlények kérdése. Ha létezik olyan téma, ami megosztó, akkor az UFO kérdés az ilyen. A szerzők külön fejezetet szántak ennek.


Mai napig előfordul, hogy társaságokban téma a 9/11. Ebben az esetben pro és kontra olvasható érvelés, miért nem állja meg némely híres összeesküvés elmélet a helyét. És rávilágít arra, hogyan találjuk meg a valóságot a sorok között.

A titkos társaságokról szóló rész, talán az, ami elsőként felkeltheti az olvasó érdeklődését, amikor fellapozza a könyvet.  A történelem elég sokfajta titkos társaságot szolgáltatott az emberiségnek. A szabadkőművesség a világ legnagyobb, legrégibb és legismertebb testvérisége a férfiak számára.


De olvashatunk még, a maffiáról és még számos bizarr társaságról is. Persze nem kell letennünk úgy a könyvet, hogy ne kapjuk listát olyan összeesküvés elméletekről amelyek igaznak bizonyultak.

A könyv egészén végigvonul az a fajta könnyed stílus, ami miatt nem válik nehézkessé, és nem megy el a kedv az olvasásától. Talán kicsit tankönyv jellegűnek tűnhet, mert a fejezetek elején pontokba szedve megmutatják a szerzők, hogy mi is várható az adott részben. Nekem ez pozitívum.


A könyvet a PANEM Kiadó jóvoltából olvashattam el.

Még 47 üres hely van a könyvespolcon.





Megjegyzések